sverigelaten-logo_swizzone

Sveriges mest rättvisa och ärliga låtskrivartävling.
För ALLA oupptäckta eller bortglömda låtskrivare, i ALLA kategorier!

Allmänheten har alltid varit väldigt fascinerad över hur en låt skapas och slipas till en diamant, och hur talanger växer fram. De älskar också att rösta fram sina favoriter. SverigeLåten vill gå tillbaka till den tiden då ofta enkelt inspelade demos bedömdes av musikförlag och skivbolag, huruvida om de i grunden hade en sådan kvalité att de skulle kunna bli arrangerade och producerade fram till en fullvärdig populär och framgångsrik låt med professionellt sound. Skillnaden nu, är att allmänheten ska stå för dessa bedömningar och urval och hjälpa till med att gallra ut bland en stor mängd låtar som ska gå vidare och till slut hamna i finalen. I Melodifestivalen, som många låtskrivare av praktiska och kostnadsmässiga skäl aldrig får en chans att nå, krävs det i praktiken en färdig professionell låt-produktion för att programledningen ö.h.t ska kunna höra låtens potential.

SverigeLåten tycker det är mer intressant och spännande att få arbeta med råvaran, där det inte går att dölja kvalitén på sitt musikverk bakom en välgjord studioproduktion, samt att alla ska ha råd och en praktisk möjlighet att medverka i tävlingen med i princip samma förutsättning. I jämförelse med Melodifestivalens kommersiellt snävt styrda innehåll, i direkt samarbete med multinationella skivbolag, så vill SverigeLåten ge fler musikaliska genrer, smala som breda, en chans att etablera sig.
Hur många folkkära singer-songwriters som t ex Ulf Lundell, Lisa Ekdahl, Peter LeMarc, Anna Ternheim och Lars Winnerbäck skulle inte kunna upptäckas och få sitt genombrott om de gavs en möjlighet att få behålla sin musikaliska och artistiska integritet och särart, i en tävling som respekterar och hyllar detta?
SverigeLåten vill vara en sådan tävling, där verkligen genuina och begåvade låtskrivare och artister ska kunna få utrymme.

Läs mer om SverigeLåten och dess regelverk här.
http://www.sverigelaten.se